Всички обяви

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Бюра по труда София Списък с адреси и телефони на Бюрата по труда - София ...  
още ›
Как да публикувам обява за работа в JobSpace.bg? Публикуването на обява за работа на сайта минава през няколко последователни стъпки. Тяхната цел е да осигурят списването на обяви за работа, които ...  
още ›
Собствен бранд при подготвяне на CV / автобиография - част 2 В първата част от тази тема - създаване на собствен бранд, когато подготвяме CV разгледахме основните похвати: ...  
още ›
ACCESSMBA СЪБИТИЕ В СОФИЯ  Чудите се откъде да започнете търсенето на подходящата за вас MBA програма или вече имате по-конкретни въпроси и подбрани програми ? ...  
още ›

Една година след старта - Резултати от анкетата на JobSpace.bg сред работодателите


От края на ноември 2009 до началото на февруари 2010 година JobSpace.bg проведе анонимна анкета сред работодателите на сайта, регистрирани от цялата страна. Анкетата имаше за цел да разберем, как се позиционира JobSpace.bg една година след старта. Анкетата е на база 168 анкетирани работодатели. Ето и резултатите:

 

На въпроса как оценявате JobSpace.bg - 39% от работодателите оценяват сайта много добре, следвани от 28%, които го оценяват отлично.

 

 

Работодателите нареждат JobSpace.bg, на първо и трето място с равен процент ( 26% ), спрямо конкурентите на сайта.

 

 

Можем ли да се надяваме, че кризата отминава ? - 56% от анкетираните работодатели планират да набират хора, но не малък процент ( 26% ) от работодателите не планират назначения в първите 6 месеца на 2010г. Само година по-рано, когато JobSpace.bg проведе предстарително проучване в 28 града на България, на същия въпрос процентното разпределение беше така: 56% от работодателите не планираха нови назначения, а 40 на сто планираха назначения в близките месеци. Дали нагласите на работодателите не е първия признах на излизане от кризата или това е просто стратегически подход ?

 

 

28% от работодателите, които набират хора търсят служители - средно управленско ниво, експертен персонал без ръководни функции и квалифицирани работници.

 

 

94% от анкетираните работодатели търсят хора за България, едва 6% търсят хора за чужбина.

 

 

От общо 168 анкетирани работодатели 61% са изцяло български фирми, 25% изцяло чужди и 14 на сто съвместно предприятие,

 

 

а размерът на фирмите се разпределя така:

 

 

73% от работодателите оперират основно на българския пазар и 20% със страните от ЕС.

 

 

Оказа се, че най-много регистрирани работодатели има в следните сфери: ИКТ, човешки ресурси, производство, финанси и счетоводство и интернет и електронна търговия.

 

 

Град – 70% от работодателите са концентрирани в София.

 

 

Ако се интересувате от резултатите на проведената сред търсещите работа анкета, можете да ги разгледате тук.


ПОТРЕБИТЕЛСКИ ВХОД

рекламно поле


анкетна форма

Мислите ли, че сертификат за добър резултат от тест за интелигентност или личностен тест ще ви помогне да си намерите по-лесно работа?

резултати