Всички обяви

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Здравноосигурителният статус се формира по нови правила За да се избегнат опитите за ползване на здравноосигурителни права без подадени декларации и заявления от осигурителите и самоосигуряващите се ли ...  
още ›
НА 11-12 НОЕМВРИ В НАЦИОНАЛНАТА МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НАЙ-ПРЕДИЗВИКАТЕЛНОТО ТЕХНОЛОГИЧНО СЪСТЕЗАНИЕ В БЪЛГАРИЯ МУЗИКАЛЕН ХАКАТОН 2  На 11-12 Ноември в Националната Музикална Академия ще се проведе за втори път в България най-предизвикателното технологично състезание Музи ...  
още ›
СРЕЩНЕТЕ СЕ С МНОГО ТОП БИЗНЕС УНИВЕРСИТЕТИ НА ЕДНО МЯСТО!  Събитията Access MBA са мостът, който сближава лидерите в бизнеса и елитните МВА програми в цял свят чрез индивидуални срещи межд ...  
още ›
Как да публикувам обява за работа в JobSpace.bg? Публикуването на обява за работа на сайта минава през няколко последователни стъпки. Тяхната цел е да осигурят списването на обяви за работа, които ...  
още ›

Една година след старта - Резултати от анкетата на JobSpace.bg сред търсещите работа


От края на ноември 2009 до началото на февруари 2010 година JobSpace.bg проведе анонимна анкета сред потребители на сайта от цялата страна – търсещи работа, с която искахме да разберем, как се позиционира JobSpace.bg една година след старта. Анкетата е на база 860 анкетирани търсещи работа. Ето и резултатите:


На въпроса как оценявате JobSpace.bg, 38% от потребителите сред търсещите работа дават оцента добре, следвани от 34% отговорили много добре.
 

 

За какво основно посещавате JobSpace.bg? – Разбира се 50 на сто от потребителите са отбелязали, за да търсят постоянна работа, но 30% от потребителите посещават сайта, за да търсят работа по проект.

 

 

Най-голям процент от търсещите работа поставят JobSpace.bg на трето място сред конкурентите си – 23%.

 

 

70% от анкетираните потребители си търсят работа в периода на анкетата.

 

 

64% от тези, които си търсят работа посочват, че в момента работят, а едва 36% не работят.

 

 

Въпреки кризата и голямата безработица, причината хората да търсят работа е не само защото не работят в момента, а защото търсят по-добри възможности. 46% от анкетираните потребители сочат, че имат работа, но търсят по-добри възможности, а 39 на сто в момнта са без работа. 8% от анкетираните споделят, че работата им е несигурна.

 

 

29% посочват кризата като причина да напуснат последната си работа.

 

 

60% от потребителите на сайта са служители експерти, без ръководни функции,

 

 

а желаната длъжност по отношение на йерархично ниво е среден мениджмънт.

 

 

Оказа се, че трите най-търсени сфери за работа са както следва:  администрация, продажби и търговия и медии и маркетинг.

 

 

Пол – 62% от потребителите търсещи работа са жени.

 

 

Възрастовата граница на потребителите на сайта е от 18 до 30 и от 40 до 60 години.

 

 

72% от потребителите са с висше образование, а 5% с научна степен.

 

 

Разпределение на потребителите по градове – 48% в полза на столицата

 

 

Ако се интересувате от резултатите на проведената сред работодателите анкета, можете да ги разгледате тук:


ПОТРЕБИТЕЛСКИ ВХОД

рекламно поле


анкетна форма

Мислите ли, че сертификат за добър резултат от тест за интелигентност или личностен тест ще ви помогне да си намерите по-лесно работа?

резултати