Всички обяви

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Безработните и самоосигуряващите се подават осигурителни декларации с ПИК Безработните и самоосигуряващите се вече могат да подават по електронен път с персонален идентификационен код декларациите, свързани със задължит ...  
още ›
Близо двойно по-скъпо възстановяване на здравноосигурителни права през 2016г. След 1 януари 2016 г. прекъснатите здравноосигурителни права на гражданите ще се възстановяват при условие, че заплатят всички дължими здравноосигур ...  
още ›
Образци на CV / автобиография   Ако за пръв път попълвате автобиография или искате да създадете документ в европе ...  
още ›
Проверка на здравноосигурителен статус и социално осигуряване В следващите редове публикуваме полезни връзки за проверка на здравноосигурителния статус, както и за справка за социално осигуряване.   Здравн ...  
още ›

Собствен бранд при подготвяне на CV / автобиография - част 2


В първата част от тази тема - създаване на собствен бранд, когато подготвяме CV, Теодора Лилова от Personal HR разгледа основните похвати:

 

- Привлечете внимание

- Задръжте интереса

- Създайте желание

- Призовете към действие

 

които рекламистите използват, за да позиционират продукта си, по подходящ начин, както и първия похват в детайл. Сега ще се обърне по-подробно внимание на останалите три.

 
Стъпка 2 – Как да задържим интереса?
 
Както трите основни привлекателности на имотите се състоят в местоположение, местоположение, местоположение, така и е при CV-тата – позициониране, позициониране, позициониране. Ако ключовата информация не се вижда от пръв поглед, независимо колко опит съответващ на изискванията имате, CV-то ви може да завърши в другата купчина при първоначалния преглед от спецалистите по подбор. Като този, който иска да се продаде и да опише качествата си в най-благоприятна светлина, е ваша работа да организирате съдържанието на автобиографията си така, че да е четимо и разбираемо за целевата ви аудитория.
 
Ако, например, опитът на който искате да наблегнете хронологично се намира на четвърта страница от CV—то ви, тогава как да го придвижите напред? Как да накарате читателите да се фокусират върху основното, без да рискувате да го пропуснат? Организирайте CV-то си функционално – опишете основните си постижения в началото и след това направете списък с позициите, които сте заемали.
 
 
Стъпка 3 – Как да създадете желание към вашият продукт – към Вас?
 
За да създадете желание за покупка, трябва да покажете:
 

- Защо работодателят има нужда от вас?

- Как точно вие сте най-подходящият, за да задоволите тази нужда.

- Докажете преимуществата си

 
Сигурно знаете какви са основните мотиватори за покупка на даден продукт или услуга – престиж, сигурност, удобство, комфорт, забавление, здраве и т.н. А какви са основните мотиватори на работодателите, когато избират служителите си:
 

- Да печелят пари

- Да спестят пари

- Да спестят време

- Да си улеснят работния процес

- Да разрешат специфичен проблем

- Да  бъдат по-конкуретноспособни

- Да изградят контакти / имидж

- Да разширят бизнеса си

- Да привлекат нови клиенти

- Да задържат съществуващите клиенти

 
Ако ви е възможно, разберете какво стои зад решението на потенциалния ви работодател да търси служители за конкретната позиция. Ясно е, че за някои позиции това е по-лесно, отколкото за други, например търговци обикновено се търсят да печелят пари и да привличат нови клиенти. Ако  за позицията, от която се интересувате основният мотивационен фактор не е толкова ясен, научете повече за компанията.  Има ли проблеми, които трябва да разреши? Решили ли са да се разширяват? Конкурентите им по-добре позиционирани ли са от тях? След като разберете причината да търсят нови служители, опишете качествата си, така че да отговарят на нуждите им.
 
Стъпка 4 – Как да призовем към действие?
 
Обикновено завършвате мотивационното си писмо с „Благодаря ви за възможността да кандидатствам за [името на позицията]“ Променете подхода си.  Обяснете, че бихте искали да им разкажете повече за себе си и да научите повече за тях на лична среща.  Дори можете да посочите кои дни биха ви били удобни, например „В сряда, 01/11, ще бъда във вашия район и ще позвъня, ако този ден ви е удобен да се срещнем и да поговорим, за да уточним най-подходящия час“.
 

ПОТРЕБИТЕЛСКИ ВХОД

рекламно поле


анкетна форма

Мислите ли, че сертификат за добър резултат от тест за интелигентност или личностен тест ще ви помогне да си намерите по-лесно работа?

резултати