What is a personal branding?

How to build a good online image that will win you long-term career success?

3410 by Jobspace.bg Personal Brand
Blog Title
21.12 2021

Много се говори за работодателската марка и колко важна е тя за привличането и задържането на служители. В тази връзка, искам да ви запозная и с понятието „Личен Бранд“.


Личният бранд се дефинира като какво другите говорят за вас. Както може би се досещате, „Личния Бранд“ пряко ще зависи от вашето персонално представяне в онлайн среда. Онлайн представянето ви е много важно, защото чрез него може да се влияе на голяма група от хора, включително и на работодателите, които много често напоследък се възползват от възможността да проучват своите служители в онлайн непринудена, реална среда. 


Ефективната лична марка ще ви отличи от другите професионалисти във вашата област.

Ако не поемете контрола над личната си марка онлайн, пропускате възможност да контролирате посоката, в която искате да се развивате професионално.

Затова е много важно да внимавате за вашето онлайн присъствие. Направете проучване за себе си и преценете дали присъствието ви не ви злепоставя и в един бъдещ момент, да ви изиграе лоша шега.


Работодателите правят Google търсене за вас на всеки етап от вашата кариера! 

Това, което намерят, може да има голямо значение за вашето професионално благополучие.

Положителното присъствие в мрежата се оказва основен фактор при взимане на решение за назначаване. Това означава, че силният личен бранд е по-важен от всякога. Той изгражда доверие и ако искате да бъдете успешни, трябва да поддържате своя онлайн имидж. Колкото по-успешни искате да бъдете, толкова по-важно става професионалното онлайн присъствие. 


Личното брандиране може да ви помогне да направите следваща стъпка в кариерата ви.

Личното брандиране е професионален подход за постигане на вашите кариерни цели. Независимо от вашия отрасъл или професионален статус, вашият личен бранд има силата да създава или разрушава всички видове възможности за напредък.

В нашето съвремие професионалното онлайн присъствие е задължително, но за да работи във ваша полза е необходимо да:  


1. Изградите онлай имидж излъчващ доверие и професионализъм

2. Да привлечете точната аудитория, за да постигате дългосрочни кариерни успехи


Това е един непрекъснат процес, по който трябва да работите ежедневно.


Създайте професионален профил в JobSpace.bg, който ще продаде талантът ви на точните работодатели. Контролирайте своя рейтинг, като средство за управление на личния бранд.

JobSpace.bg automatically matching employers and job seekers to help them find and contact each other directly, faster and easier than ever! Our Goals are to help job seekers find the job they dream! To help employers attract top talents faster! To help both sides to make better decisions based on real data for the Job Market!