Video Resume

10 tips how to make a professional video resume!

878 by Jobspace.bg Curriculum vitae
Blog Title
01.11 2021

В нашето съвремие търсенето на работа е процес, който изисква знания и креативност, от страна на търсещия работа, за да се отличи като кандидат,различаващ се от останалите.


Точно резюмето има задачата да предизвика интереса на работодателя така, че да ви се обади за интервю. С развитието на технологиите ив стремежа си някои кандидати да се откроят, използват различни креативни методи за създаване на резюме. Едно от тях е създаването на видео резюме.


Днес, когато всички толерират различният подход, заедно с развитието на видеата като средства за масова комуникация и реклама и като лесен начин на изразяване, ще ви запознаем с тънкостите при създаване на видео резюме.


Ето 10 съвета как да направите видео резюме, с което ще се отличите.


Основните цели на видео резюмето са да покажете вашата индивидуалноствашите силни страни и какво ви прави специален за позицията, за която кандидатствате. Или казано по друг начин, какъв проблем решавате на работодателя, за който кандидатствате. Ето какво е важно да имате предвид,когато стартирате:


1.      Намерете неутрален фон

За да изглеждате професионално и да се виждате добре на видео резюмето е необходимо да подберете фон, който да съответства на целите.


2.      Използвайте подходяща светлина

За да не затруднявате човека, който ще ви гледа е необходимо да се виждате добре. Всякакви проблясъци или снимане срещу светлина, не биха били подходящи.


3.      Качеството на звука трябва да бъде на добро ниво

Звукът е от особено значение, за да изразите ясно своето послание. Задължително проверете качеството на звука, преди да стартирате видеото.


4.      Уверено представяне

Ако искате да направите впечатление трябва да се представите уверено и да говорите гладко, но без да четете помощен текст или автобиографията си. Целта на видеото е да покажете какви проблеми решавате, а не да преповтаряте опита си.


5.      Зрителен контакт

Когато говорите, гледайте камерата. Липсата на зрителен контакт е неприемливо. Погледът показва увереност.


6.      Езикът на тялото

Използвайте умело езика на тялото. Всяко почесване по главата, подпиране или докосване на лицето показва нервност и издава импровизация.


7.      Бижута

В зависимост от позицията, за която кандидатствате е необходимо да се съобразите и с нужните стандарти за приемственост на самия работодател. Избягвайте прекомерните бижута за лице.


8.      Не ставайте твърде лични

Работата си е работа, не изисква споделяне на лични неща.Придържайте се към информацията, от която вашия бъдещ работодател би се заинтересувал.


9.      Бъдете фокусирани

Както вече казахме целта на видео резюмето е да предизвика интересът на работодателя, за да ви покани на интервю. Даването на твърде много информация може да се приеме като празни приказки. Нужен е фокус върху силните ви страни и постигнатите резултати.


10.  Направете видеото кратко

Никой не обича да му губят времето. Направете дължината на видеото около 1 минута. В тази минута покажете на работодателя, че вие сте точния за позицията човек, като покажете своята мотивация за това.


Каква информация да се включва във видео резюмето можете да прочетете тук.


Бъдете различни, кандидатствайте с видео резюме през JobSpace.bg!

JobSpace.bg automatically matching employers and job seekers to help them find and contact each other directly, faster and easier than ever! Our Goals are to help job seekers find the job they dream! To help employers attract top talents faster! To help both sides to make better decisions based on real data for the Job Market!