Кое ви прави незаменими пред работодателя!

Как да определите вашите силни страни в кариерата?

Blog Title
22.10 2021

Удовлетвореността на работното място е все по-важен фактор и основен мотиватор за талантите, при смяна на своя работодател. Тя е ключът към щастието в ежедневието на хората, към което се стреми всеки един от нас. Но за да постигнем това щастие е необходимо да познаваме себе си, да имаме цели, към които да се стремим и да познаваме талантите и уменията си, които да ни водят успешно към каузата, към която се стремим. Тук е времето да ви насочим как да определите вашите силни страни, като ви провокираме да си отговорите на следните въпроси. 


Какво умеете да правите с лекота, без усилия, просто ви се удава най-естествено? Какво ви изпълва с удоволствие и ви кара да сте положително заредени, когато го вършите? Помислете каква е вашата лична отговорност към света, работодателя, колегите. Кои са вашите силни страни и ресурси, които ви правят незаменими, за настоящия ви работодател? Какво хората ви молят да правите, защото ви бива и го правите добре? Ако някой попита близки до вас хора, какви са талантите ви, какво ще отговорят те? А вие?


Сега помислете към какви професионални области изпитвате страст? Как прекарвате свободното си време? Какво ви зарежда с енергия или разпалва страстите ви? Какво обичате да четете?


Не винаги удоволствието се крие в парите. Важно е да откриете вашата Кауза. Каузата е вътрешното убеждение, за което работите. Мотивацията за работата идва от вън, а за каузата - отвътре.


Каузата е нещото, за което се трудите, тъй като вярвате в него. В резултат вашия труд става вашето призвание. Когато откриете вашето призвание е време да опишете работата, която само вие можете да вършите и в която ще бъдете най-добър. Това е работата, която преплита вашите силни страни с вашите страсти, таланти и вътрешни убеждения.


Комбинацията между умения, таланти и призвание е най-мощното средство за дефиниране на работата, която само вие можете да свършите, така че да решите даден проблем на работодателя. 


Сега е време да покажете на работодателя, какъв проблем можете само вие да му решите. Какъв ще е вашият принос?


Покажете, че можете да дадете своя най-голям принос, за да решите важен проблем на работодателя. Това ще ви открои от останалите кандидати. Продайте таланта си, като покажете, че решавате проблемите, а не ги създавате. 

JobSpace.bg автоматично свързва работодателите и търсещите работа, за да им помогне да се намерят и да се свържат директно, по-бързо и по-лесно от всякога! Нашите цели са да помогнем на търсещите работа да намерят работата, за която мечтаят! Да помогнем на работодателите да привличат по-бързо таланти! Да помогнем на двете страни да вземат по-добри решения въз основа на реални данни за пазара на труда!