Самоопознаването, първа стъпка в кариерното ориентиране!

Как да опознаете себе си, за да разберете, каква професия е най-подходяща за вас?

Blog Title
22.10 2021

Да опознаеш себе си е първата и най-важна стъпка при търсене на работа. Вие ще прекарате голяма част от живота си на работното място и за да се чувствате щастливи и удовлетворени от живота, който водите е от съществено значение да харесвате работата си.


Кога се чувствате удовлетворени от работата си? Ами когато не работите, а се забавлявате. Правите това, което обичате, в което използвате талантите си и постигате висококачествени резултати. Тоест, когато правите нещо стойностно, което считате за важно и оценяте вашия  принос в развитието на себе си и обществото. Простичко казано, когато имаме КАУЗА и работите за реализирането ѝ.


Ето защо самоопознаването е ключово в изграждане на кариерния път на всеки човек. 


Надникнете навътре в себе си. Помислете:

  1. Използвате ли пълния си потенциал? 
  2. Изпитвате ли страст към нещо? 
  3. От какво се вълнувате и ви кара да се чувствате щастливи?
  4. Какво правите добре и го вършите с лекота?
  5. Какви са вашите убеждения?
  6. Какъв може да е вашият принос?
  7. Коя е вашата КАУЗА?


Пробудете сетивата си и открийте своята КАУЗА. 


Ако се затруднявате, проследете навиците, които имате. Какви книги четете? Какви хобита имате? Те издават много за характера и интересите на човек. 


Както казва Стивън Кови спрете да мислите как да намерите работа, а се фокусирайте върху това как да станете доброволец на вашата кауза. 

Открийте своите силни страни, за да изпълните своята кауза!

JobSpace.bg автоматично свързва работодателите и търсещите работа, за да им помогне да се намерят и да се свържат директно, по-бързо и по-лесно от всякога! Нашите цели са да помогнем на търсещите работа да намерят работата, за която мечтаят! Да помогнем на работодателите да привличат по-бързо таланти! Да помогнем на двете страни да вземат по-добри решения въз основа на реални данни за пазара на труда!